Az új helyszín 2023-ban

2023-ban is lesz HungaroMania: Leuvenben (Heverleeben), Belgium szívében.

Cím (valószínűleg): Sint-Albertuscollege Heverlee, Geldenaaksebaan 277, 3001 Leuven (Heverlee - Haasrode)
Kérünk, erre a címre ne küldj levelet!

A helyszín tömegközlekedéssel és autóval is jól megközelíthető.

Rendelkezésünkre áll néhány terem (a vacsorához, előadásokhoz vagy csak leülni, beszélgetni egy kávé mellett), tágas folyosók (a piachoz és a kiállításhoz), illetve kisebb helyiségek (az előadásokhoz).

Állatok nem engedélyezettek az iskola területén.

Leuven városa

Leuven a belgiumi Vlaams-Brabant tartomány fővárosa, mely Brüsszeltől 25 km-re, keletre fekszik.

Nem csak a történelmi óváros nyújt felejthetetlen élményt a látogatónak, de több olyan kiemelkedő látványosággal is rendelkezik, mint például az 1426-ban alapított Leuveni Katolikus Egyetem (Katholieke Universiteit Leuven vagy KU Leuven), a XIV. századi gyökerekkel rendelkező Stella Artois sörgyár (AB InBev) de a Nagy- és Kis-Begina udvarok (Begijnhof) is varázslatos középkori hangulattal ajándékozzák meg a látogatót.

Egy szombati városnézés tökéletesen kombinálható a vasárnapi HungaroMania által kínált programokon való részvétellel. Ezzel kapcsolatban szívesen segítünk az érdeklődőknek. Kérjük, ezt az űrlap kitöltésekor jelezd.

Autóval, biciklivel

Mivel Leuven az E40-es és az E314-es autópálya (15-ös kijárat) találkozásánál fekszik, autóval könnyen megközelíthető.

Parkolási lehetőséget a Sint-Albertuscollege területén tudunk biztosítani, a Geldenaaksebaan felől. A parkoló a bal oldalon található, az épület előtt és mögött, ahol több mint száz jármű parkolására elegendő a hely. Biciklitárolóval is rendelkezik.

Részletes útleírás:

Brüsszel felől az E40-es úton a 23a jelzésű kijáraton kell lekanyarodni Haasrode felé (figyelem: nem Blanden felé!), Luik felől az E40-es úton a 23-as jelzésű kijáraton kell lekanyarodni Waver felé: a Meerdaalboslaanra. A körforgalomban a Meerdalboslaan tábláját kell követni egészen a lámpás kereszteződésig. Balra kanyarodva rá kell fordulni a Geldenaaksebaanra. Körülbelül 450 méterre, jobbra található a Sint-Albertuscollege, a lámpás kereszteződésnél.

Leuven felől a Parkpoortnál kell ráhajtani a Geldenaakselaanra, utána ezt kell követni: át kell menni a sínek alatt (600 méter után), a lámpás kereszteződésnél egyenesen tovább kell menni, majd (100 méterrel a lámpák után) a középső sávot kell követni balra. Körülbelül 900 méter után a lámpás kereszteződésnél balra kell fordulni a Sint-Albertuscollege bejáratához.

Tömegközlekedéssel

A leuveni pályaudvar az ország negyedik legnagyobb pályaudvara, így Antwerpenből, Brüsszelből és más nagyvárosokból is óránként legalább kétszer járnak közvetlen vonatok.

A leuveni buszállomás balra található a vonatállomás előtt. Az 5-ös platformról induló 4-es illetve 5-ös jelzésű járatok félóránként indulnak. A busszal hét megállót kell menni a "Pakenstraat" megállóig.
Leszállás után visszafelé kell gyalogolni a lámpás kereszteződésig, ahol jobbra kell fordulni a Geldenaaksebaanra. 100 méter után a főutat kell továbbra is követni, (ez a középső a háromból). Körülbelül 900 m után, a lámpás kereszteződésnél balra fordulva található a Sint-Albertuscollege bejárata.